Minőségi csiszolóanyagokat keres? Érdeklődjön elérhetőségeinken! +3630/990-7356 +3623/368-087

fktechnika@gmail.com

28 február 2023
 február 28, 2023
csiszolóanyag porcelánhoz
Kategória: Hasznos információk

A legkényesebb felületek is javíthatók, ha a porceláncsiszolás professzionális eszközeit hívja segítségül a munkához. Tőlünk mindent beszerezhet, amire szüksége lehet!

A porcelán sokféle formában helyet kaphat az otthonokban, azonban ahhoz, hogy ezek a berendezések megőrizzék ragyogó szépségüket, foglalkoznunk kell velük. Nagy figyelmet kell szentelni a tisztításnak és ápolásnak, ám elég egy óvatlan mozdulat, és a kényes felületet máris elcsúfítja egy sérülés. De ha ez így van, mégis miért olyan elterjedt a porcelán, mit tehetünk, hogy megóvjuk a felületeket, és hogyan javíthatjuk a sérüléseket?

Amiért a porcelán nem hiányozhat az otthonokból

Sokan a kerámiaipar legelőkelőbb termékeként tartják számon a porcelánt, ami fehér, fényes felületével és egyenletes simaságával lopja be magát a lakásokba. Lényegében egy rendkívül tömör kerámiáról van szó, amit magas hőmérsékleten égetnek, ennek köszönhetően nyeri el jól ismert szilárdságát és keménységét.

A porcelán vízfelvétele igen alacsony, ez a másik oka annak, hogy ennyire közkedvelt alapanyaggá vált, természetesen nem csak az otthonokban. Bár alapvetően jól ellenáll a fizikai és kémiai hatásoknak, tisztítására, ápolására mégis nagy gondot kell fordítani, ha nem szeretnénk, hogy valami rontsa a porcelánból készült berendezések esztétikai értékét.

csiszolóanyag porcelánhoz

Hogyan gondoskodjunk a porcelán felületekről?

Valamennyi kerámia felület, így a porcelán is könnyen tisztítható, mivel felülete teljesen zárt, ami megakadályozza, hogy a különféle szennyeződések bejussanak az anyag szerkezetébe. Ez azonban nem korántsem jelenti azt, hogy ezek a felületek nem igényelnek törődést, hiszen a porcelán mindezek ellenére mégiscsak kényes anyag.

A tisztítás gyakoriságát értelemszerűen a funkció határozza meg, de általánosságban elmondható, hogy a lakásban lévő berendezések esetében 3-4 hetente érdemes beiktatni egy mélytisztítást. Amire szükség van a munkához, az egy kifejezetten ilyen felületekhez kifejlesztett tisztító- és ápolószer, egyéb nem is kell hozzá.

Körkörös mozdulatokkal oszlassuk el a felületen a készítményt, majd attól függően, mit javasolnak a használati utasításban, hagyjuk állni egy kicsit, végül öblítsük le, makacs szennyeződések esetén ismételjük meg ezt a műveletsort. A felület ilyen módon ragyogóan tisztává tehető, probléma akkor történik, ha a porcelán megsérül – mert bizony ilyesmi bármikor történhet.

csiszolóanyag porcelánhoz

Javítás, avagy a porceláncsiszolás

Minden óvatosság ellenére előfordulhat, hogy sérülést ejtünk a porcelán felületén, ez rendszerint kisebb-nagyobb karcolásokat jelent. Ez egyfelől rontja a berendezés esztétikai értékét, ennélfogva igencsak bosszantó, másfelől pedig oda a könnyű tisztíthatóság, hiszen a felületi sérülés utat enged a szennyeződéseknek.

A jó hír, hogy vannak csiszolóanyagok porcelánhoz, melyek segítségével egy szintbe lehet hozni a felületet, ezzel a sérülések szinte teljesen eltüntethetők, viszont nagyon fontos, hogy óvatosan bánjunk a géppel. A javíthatóságot értelemszerűen befolyásolja a sérülés mértéke, de jól megválasztott eszközökkel és egy kis szakmai segítséggel helyre lehet hozni a felületeket.

Ha javításra szorul valamelyik berendezése, segítünk megoldást találni a problémára, hiszen nálunk mindent megtalál, ami a csiszolástechnika területén hasznos társnak bizonyulhat. Kínálatunkban helyet kaptak tárcsák és csiszolószalagok porcelánhoz kifejlesztve, professzionális eszközeink használatával pedig a javítás is eredményes lesz. Kérdezzen bátran szakértőinktől és rendeljen tőlünk csiszolóeszközöket!

Comments are closed.

=""
Telefon:+3630/990-7356
Iroda: +3623/368-087
E-mail:fktechnika@gmail.com
Elérhetõségek