Minőségi csiszolóanyagokat keres? Érdeklődjön elérhetőségeinken! +3630/990-7356 +3623/368-087

fktechnika@gmail.com

30 március 2023
 március 30, 2023
csiszolószalag műanyaghoz

A műanyag csiszolásának gyakran felbukkanó igénye sokak számára meglepő lehet, azonban nem a háztartásokban kell keresni a példákat.

A műanyag széles körben elterjedt alapanyag; napjainkban főként a műanyagszennyezés kapcsán hallunk sokat róla, ám nem szabad elfelejteni azt sem, hogy rendkívül sokoldalú anyagról van szó, amelynek számos típusát használjuk a háztartásainkban, de az iparban is. Rengeteg termék készül műanyagból, többnyire fröccsöntéssel, és az esetek egy részében szükség van a kész termék csiszolására is.

Mi készül műanyagból?

Sokoldalúságának köszönhetően a műanyagot számos iparágban használják, és számtalan termékben megtalálható; néhány példa az általában műanyagból készülő termékekre:

  • csomagolóanyagok
  • háztartási cikkek
  • elektronikai eszközök
  • játékok
  • autóalkatrészek
  • orvostechnikai eszközök
  • építőanyagok

Ezek nagy részénél persze fel sem merül a műanyagcsiszolás szükségessége, azonban a maradék esetében nem is kérdés, hogy elengedhetetlen ez a munkafázis.

Tekintse meg termékeinket műanyagcsiszoláshoz

Mikor van szükség a műanyagok csiszolására?

A gyártási folyamat során ez a feladat viszonylag ritka, ám előfordulhat. A fröccsöntés a műanyag termékek nagy tömegben történő gyártását teszi lehetővé; a folyamat során a folyékony anyagot egy formába injektálják, majd hagyják megszilárdulni. Ez a gyártási mód viszonylag egyenletes minőséget tesz lehetővé, azonban a forma elhasználódása miatt a kész termék sorjás lehet.

A sorját ritkán távolítják el csiszolással, hiszen léteznek erre hatékonyabb módszerek is, ám a végső simításokhoz érdemes olyan csiszolóanyagot használni, ami kifejezetten műanyaghoz készült.

A műanyagok csiszolása sokkal gyakoribb a “felújítási” munkálatok során; ilyen lehet például egy műanyag lökhárító javítása a festés előtt. Ha horpadás, vagy törés keletkezik, akkor a forma visszaállítása során kisebb-nagyobb sérülések keletkeznek az elem felületén, amit ki kell javítani. Mivel nagy méretről van szó, a csiszolószalagok műanyagokhoz készített változatai lehetnek a legmegfelelőbb eszközök, de természetesen a kézi csiszolás is elengedhetetlen.

Tekintse meg termékeinket műanyagcsiszoláshoz

Miért van szükség külön csiszolóanyagra a műanyagokhoz?

A műanyagok többsége rendkívül lágy anyag, ami könnyen sérül, a csiszolás pedig gyakorlatilag apró sérülések tömegét okozza. A fémek ezzel szemben rendkívül kemények, sokkal intenzívebb hatást kell gyakorolni rájuk a kívánt hatás eléréséhez, amihez természetesen más típusú csiszolóanyagokra van szükség.

Ha ugyanazzal a csiszolóanyaggal vennénk mindkét anyagot kezelésbe, akkor vagy az egyik, vagy a másik anyag megmunkálása fulladna kudarcba – bár fontos megemlíteni, hogy nem mindegy, mit szeretnénk elérni. Azzal a csiszolóanyaggal, amivel a fémeket könnyedén meg lehet munkálni, a műanyagot roncsolnánk, míg a műanyagokhoz alkalmas csiszolóanyaggal szinte semmilyen hatást nem tudnánk elérni egy fémfelületen.

Így már könnyedén belátható, hogy miért van szükség speciális csiszolóanyagokra a műanyagokhoz, a fémekhez, a fához és más anyagokhoz.

Cégünk többek között műanyagcsiszoláshoz is kínál csiszolóanyagokat, melyek minden szakmai követelménynek megfelelnek. Sík és íves felületek csiszolásához szalagokat és tárcsákat is gyártunk, illetve forgalmazunk. Válassza Ön is termékeinket, és könnyítse meg a munkáját, miközben hatékonyabbá is teszi azt!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, tekintse meg az általunk kínált csiszolóanyagokat műanyaghoz, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Tekintse meg termékeinket műanyagcsiszoláshoz

Comments are closed.

=""
Telefon:+3630/990-7356
Iroda: +3623/368-087
E-mail:fktechnika@gmail.com
Elérhetõségek