Minőségi csiszolóanyagokat keres? Érdeklődjön elérhetőségeinken! +3630/990-7356 +3623/368-087

fktechnika@gmail.com

28 március 2024
 március 28, 2024
Csiszolóanyag fémhez

A kereskedésünkből be tud szerezni több fajta csiszolóanyagot fémhez. A csiszolás, mint felület megmunkálás, nem megy bármilyen anyaggal.

A fém munkadarabok nyers állapotban feltétlenül csiszolást igényelnek. Az ilyen elemek csiszolatlan formában kaphatóak, tehát meg kell dolgozni őket. A rozsdamentes acélok első látásra is matt felülettel rendelkeznek, ugyanakkor helyenként karcosak is lehetnek.

A csiszoláshoz csakis a megfelelő csiszolóanyagokkal és csiszoló eszközökkel szabad nekivágni. Az egyes alapanyagokhoz, fémhez, fához, műanyaghoz, nem véletlenül párosíthatóak konkrét eszközök. Egy rossz párosítás elég ahhoz, hogy a munkadarab borzalmas állapotba kerüljön.

Mi történik, ha nem jól választunk csiszolóanyagot?

Ezt a választ nem nehéz kitalálni, mert mindenki szembesült már a rosszul kiválasztott csiszolóanyag okozta kellemetlenségekkel. A munka ilyenkor nem halad, egy kínszenvedés minden mozdulat. A felület ahelyett, hogy egyre szebb lenne, csak még egyenetlenebb lesz. Nem érdemes tovább vesződni a nehézkes csiszolással, a felismerés után inkább váltani kell egy következő anyagra.

A fémcsiszolás eszközei

Csiszolóanyag fémhezA rozsdamentes acélok megmunkálását szálcsiszolással végzik, aminek eredménye egy esztétikus és egységes fém felület lesz. A kész munkák között hatalmas minőségbeli különbségek adódhatnak az eszközök kiválasztása és a csiszolás színvonala miatt.

A rozsdamentes fém elemekkel sok helyen lehet találkozni, mert egyaránt készülnek ebből az anyagból korlátok, kapaszkodók, épületek külső és belső kiegészítő elemei. Egyértelmű, hogy óriási jelentősége van annak, hogyan néz ki az elem, milyen sima és homogén a fém felülete. Kiábrándító tud lenni egy karcos felület, amit még évekig használni kell és ami rontja a belső terek, illetve az épület összképét.

A rozsdamentes acél elemek szálcsiszolással nyerik el a végső külsejüket, ami befolyásolja a munkadarab esztétikai értékét, a teljes korlát vagy bútor elem minőségét is.

A szálcsiszolást többféle csiszolóanyaggal kell elvégezni, eltérő szemcsefinomságú anyagok használatával. Ha jól dolgoznak a csiszolóanyagokkal és elég időt szánnak a felület megmunkálására, akkor a végeredmény magáért beszél. Egységes, fényes és látható karcolásoktól mentes felület készül el.

A csiszolóanyag használata

A rozsdamentes fém felületek megmunkálása időigényes, a felület külseje sokat elárul arról, mennyi munkaóra van a csiszolásban, milyen és mennyi anyagot használtak fel hozzá. A csiszolóanyag gyorsan kopik, ami rontja a teljesítményét. Ha elhasználódott, cserélni kell és egy újabb anyaggal folytatni a csiszolást a fémen. Csak ez tudja garantálni a folytonosságot a felület egyes részei között.

Csiszolóanyag fémhezA fémekhez való csiszolóanyag szalag formában kapható, amit a csiszológépbe helyezve ajánlott használni. A kézi csiszolást nem érdemes választani, mert géppel gyorsabban halad az egyébként is időigényes munka.A végtelenített csiszolószalagokból átlagosan legalább három elhasználódik, ha igényes felületmegmunkálás készül rozsdamentes acél elemeken.

Az eltérő szemcsefinomságú szalagok közül a durvábbtól kell a finomabb felé haladni. A felület fokozatosan válik egyre finomabbá, simábbá és akkor lesz kész, amikor szinte selyem finomságú fémet kap a szakember.

A fém csiszolás sikere nagyban múlik azon, hogy milyen anyaggal és eszközzel kezdi eltávolítani a felesleges fém réteget az adott felületről. Ha Ön már tapasztalt szakember, várja a kereskedésünk, ahol válogatott fémipari csiszolóanyagok között keresgélhet a megfelelő termék után.

Az érdeklődők dolgát szeretnénk megkönnyíteni azzal, hogy tanácsot adunk a vásárláshoz, ennek érdekében a megadott elérhetőségeinken várjuk a megkereséseket.

Comments are closed.

=""
Telefon:+3630/990-7356
Iroda: +3623/368-087
E-mail:fktechnika@gmail.com
Elérhetõségek