Minőségi csiszolóanyagokat keres? Érdeklődjön elérhetőségeinken! +3630/990-7356 +3623/368-087

fktechnika@gmail.com

13 március 2017

Kommnetek

Off
 március 13, 2017
 Off
Kategória: Hasznos információk

Egy anyag megmunkálása során sokan nem gondolkodnak el azon, hogyan is történik maga a folyamat, például a csiszolás esetében. Ha közelebbről megvizsgáljuk magát a tevékenységet a fizika oldaláról, számos érdekes és hasznos információval gazdagabbak lehetünk.

Lássuk, mi folyik a csiszolóanyag belsejében! A csiszolóanyag alapvetően három fontos elemből áll, ez a hordozóanyag, a kötőanyag és a csiszolószemcsék.

A hordozóanyagnak ellenállónak kell lennie, hiszen használata során erőteljes mechanikai hatásoknak van kitéve. Ezek többnyire húzó és hajlító mozgások. A hordozóanyag amellett, hogy ellenálló, jó, ha rugalmas és megfelelően szilárd is, hogy eleget tudjon tenni a feladatának. Hordozóanyagként több alapanyag is szóba jöhet, a leggyakoribbak a papír, gyapjú vagy vulkánfíber.

A csiszolóanyag másik része, a kötőanyag. A kötőanyagnak az a szerepe, hogy a csiszolószemcsék tapadását biztosítsa, és növelje a teljesítőképességét azzal, hogy szilárdan és rugalmasan tartja a hordozóanyagot. A kötőanyag általában műgyanta vagy esetleg állati bőrenyv.

Végül a csiszolószemcséket szilíciumkarbidból vagy korundból gyártják. A technológiai újítások lehetővé teszik a csiszolószerszámok élettartamának jelentős növelését.

Többet szeretne tudni a csiszolástechnikáról és szolgáltatásainkról? Keressen minket bizalommal!

Comments are closed.

=""
Telefon:+3630/990-7356
Iroda: +3623/368-087
E-mail:fktechnika@gmail.com
Elérhetõségek