Minőségi csiszolóanyagokat keres? Érdeklődjön elérhetőségeinken! +3630/990-7356 +3623/368-087

fktechnika@gmail.com

26 április 2023
 április 26, 2023
Fémes csiszolóanyag

A csiszolás minősége a felhasznált eszközökön is múlik. A fémes csiszolóanyag kiválasztása és a használata is számít az eredményt illetően.

A csiszolás elsődleges funkciója a felületmegmunkálás, de felületet megmunkálni is több, különböző céllal lehet. A csiszolás egyik célja az adott felület elsimítása, a másik pedig lehet a munkadarab méretének alakítása is.

Milyen anyagot fog csiszolni?

Mielőtt csiszolószerszámot fogna a kezébe, ismerje meg az anyagot, amit csiszolni fog! A munkadarab anyaga elsődleges tényező. Szokás csiszolni fát, de lehet finomítani a fémből, ötvözetből gyártott munkadarabok felületén is. A csiszolóeszköz kiválasztásának másik, befolyásoló tényezője az alapanyagon kívül a felület méretének nagysága is.

A csiszoláshoz nemcsak csiszolóanyagra van szükség, hanem kézi vagy gépi csiszolóerőre is. Mikor elegendő, ha kézzel végzik a felület megmunkálását? Egyrészt a kis munkadarabokat érdemes kézzel csiszolni, mert nem vesz igénybe túl sok időt vagy fáradtságot a csiszolás, másrészt a munka is aprólékos, finom lesz. A gépi csiszolással időt lehet megtakarítani és erőteljesebb csiszolást lehet gyakorolni a felületre.

A csiszolóanyag szemcsemérete, anyaga is olyan kérdések, amikben dönteni kell. A felület, amit csiszolásnak fognak alávetni, mennyire érdes, mennyi anyagot kell róla eltávolítani és mennyire kell fokozatosan dolgozni vele? A csiszolóanyag durvább vagy finomabb szemcsékből is állhat, ennek megfelelően lehet vele dolgozni a munkafelületen.

 

Tekintse meg termékeinket fém csiszolásához

 

Fa vagy fém kerül a csiszoló alá?

Fémes csiszolóanyagA két leggyakrabban megmunkált anyag a fa és a fém. A fa alapanyagú munkadarabokhoz általában olyan csiszolóanyagot kell választani, ami gránit szemcséket tartalmaz. A gránit szemcséket keménység és erő jellemzi. A fémekhez a korund szemcsék ajánlottak, amik a gránitnál is keményebbek és kifejezetten erős koptató hatással bírnak.

A fém felületek esetében gyakori, hogy a régi festék réteget kell eltávolítani, esetleg rozsdát eltüntetni a fém munkadarabról. A felület megtisztítását kíméletesen, de hatékonyan lehet kivitelezni a fémhez való csiszolóanyaggal. A csiszolóeszközt tekintve a nagyobb teljesítményű csiszológép jó választás, amit szakemberek használnak elsősorban. Az egyes csiszológépek rezgő mozgásukkal rásegítenek a csiszolóanyag munkájára és megnövelik a csiszolás hatékonyságát.

A fém csiszolószalagok az igazán kemény ötvözetekkel is elbánnak. Előszeretettel használják őket a fémiparban is csiszológépekbe illesztve. A korund vagy korund és kerámia szemcsék kombinációja erős poliészter szöveten vagy gyapotszöveten kaptak helyet. A csiszolószalag a megfelelő csiszológéppel kombinálva képes sík és íves felületeken is mindenre kiterjedő csiszolást végezni.

 

Tekintse meg termékeinket fém csiszolásához

 

Szakértőkkel könnyebb

Fémes csiszolóanyagHatározottan ki tudjuk jelenteni, hogy a csiszolásban igazi szakértők vagyunk. A területen szerzett több évtizednyi tapasztalatunk mellett az is segíti a munkánkat, hogy értjük és szeretjük is azt, amit csinálunk. A vásárlóinknak kínálunk csiszolóanyagokat fémhez, de ezen kívül műanyag és fa megmunkálásához is rendelkezünk termék választékkal. Sok más, tapasztalt szakemberhez hasonlóan mi is azt valljuk, hogy a megfelelő eszközzel lehet csakis hatékony munkát elvégezni.

Minden vásárlónak megspóroljuk az első lépéseket és kiváló termékeinkkel hozzájárulunk a kimagasló csiszolási teljesítmény eléréséhez. Amennyiben a termékeink iránt érdeklődik, nem kell mást tennie, csak a honlapunkat megismerni. További felvilágosításért keresse a munkatársainkat a megadott elérhetőségek egyikén! A csiszolás nem várhat? Szerezze be tőlünk a csiszoló eszközöket!

 

Tekintse meg termékeinket fém csiszolásához

Comments are closed.

=""
Telefon:+3630/990-7356
Iroda: +3623/368-087
E-mail:fktechnika@gmail.com
Elérhetõségek