Minőségi csiszolóanyagokat keres? Érdeklődjön elérhetőségeinken! +3630/990-7356 +3623/368-087

fktechnika@gmail.com

17 május 2023
 május 17, 2023
Faipari csiszolóanyagok

A faipari csiszolóanyagokkal a fa megkapja azt az előkészítést, amire szüksége van. Válasszon körültekintően eszközöket a fa csiszolásához!

Miért kell csiszolni?

Faipari csiszolóanyagokA fa kedvelt természetes alapanyag, amiből számtalan dolog készül. A legtöbb bútor tömör fából vagy összeszerelhető fa elemekből áll. A leggyakrabban a bútorgyártás vagy a bútor felújításának előkészületei során kell a csiszolóeszközök után nyúlni. Nem mindegy, hogy mikor, mivel és hogyan csiszolunk, ahogyan az sem, hogy milyen céllal tesszük azt.

A faiparban a csiszolásnak az a célja, hogy a munkadarab felülete sima legyen és eltűnjenek a veszélyes szálkák, a fát elcsúfító egyenetlenségek. A felületkezelés előkészítésnek felel meg, ami megköveteli, hogy a fa ne csak szép legyen, hanem bizonyos technológiai szempontoknak is megfeleljen. Az alapos felületkezeléssel nemcsak sima lesz a fa, hanem a további feladatokat is könnyebben és szebb eredménnyel lehet majd elvégezni.

Tehát a csiszolás egyik célja a felületkezelés. Milyen okból kell még csiszolásnak alávetni egy faanyagot? A ragasztandó felületek jobban illeszkednek, ha a felületük sima, a rögzítés maga pedig stabilabb, tartósabb lesz. A méretre vágott munkadarabok további alakítása is csiszolással történik. A kisebb fölösleget el lehet távolítani csiszolóeszközzel és elérni a munkadarab pontos méretét, formáját is.

Tekintse meg termékeinket fém csiszolásához

Mivel lehet csiszolni?

A csiszolás hagyományos eszközei a csiszolópapírok, amiket kézzel is végig lehet húzni a felületen vagy pedig csiszolószerszámba helyezve használni. A csiszolópapír sokélű forgácsoló szerszám, ami t a fából készült felületen végighúzva csiszolatpor keletkezik.

A csiszolópapír hordozóanyagból és csiszolószemcsékből áll, amiket egymáshoz ragasztanak. A hordozóanyagokból több fajta van, például gyapjú, papír vagy vulkánfíber, eltérő vastagsággal. A legfőbb tulajdonságuk a szakítószilárdság, ez alapján osztályozhatóak.

A csiszolószemcsék kötőanyaga gyakran műgyanta, de használnak enyvet is. A ragasztóanyag kötésének a szilárdsága befolyásolja a csiszolóanyag teljesítményét. A szemcséknek az anyaga fa csiszolásánál gyakran korund. A szemcseméret is fontos jellemzője a csiszolópapírnak, amit az adott csiszolási munkához kell kiválasztani.

Tekintse meg termékeinket fém csiszolásához

Hogyan kell csiszolni?

Faipari csiszolóanyagokA csiszolás több fázisban történik, amennyiben a faanyagot felületkezeléshez akarják felkészíteni. Három lépésben kell a fát csiszolni. Az előcsiszolás még a durva kezelésnek felel meg, ami alkalmas arra, hogy a munkadarab elnyerje a végső méretét és a nagyobb egyenetlenségek eltűnjenek. Az utáncsiszolással az első fázis okozta sérüléseket kell eltüntetni és egyúttal a teljes felületet tovább finomítani. A harmadik fázis a finomcsiszolás, ami a felület végső állapotát adja meg. Ha ez eléggé minőségi munka lesz, akkor a további felületkezeléshez is kevesebb anyag kell, mint például a lakkozáshoz.

A minőségi csiszolóanyagok nagy választéka minden vásárló rendelkezésére áll, aki csiszolással, felület megmunkálással foglalkozik vagy ilyen munka előtt áll. A csiszológépekbe illő csiszolóanyagokból, sík vagy íves felületek csiszolására is alkalmas termékek is elérhetőek a kínálatunkban. A természetes fa anyagokból készült munkadarabok mindegyikéhez megtalálja nálunk az ár-érték arányban megfelelő csiszolóanyagot. Minden termékünk úgy készül, hogy szem előtt tartjuk, a vásárlók maguk is a legjobb eredményre törekszenek a csiszolás elvégzése közben. A mi eszközeinkkel a jó munka nem kihívás. Az elérhetőségeinken tudnak tájékozódni a vásárlók az ajánlatkérés előtt.

Tekintse meg termékeinket fém csiszolásához

Comments are closed.

=""
Telefon:+3630/990-7356
Iroda: +3623/368-087
E-mail:fktechnika@gmail.com
Elérhetõségek