Minőségi csiszolóanyagokat keres? Érdeklődjön elérhetőségeinken! +3630/990-7356 +3623/368-087

fktechnika@gmail.com

30 június 2023
 június 30, 2023
fémipari csiszolóanyag

Jó csiszolóanyagot fémhez választani, a fához hasonlóan csak tudatosan lehetséges. A felület és a csiszolóanyag megfelelő párosítása a tervezett eredményt fogja hozni.

A fémek csiszolása sem nagy kihívás

fémipari csiszolóanyagA fémekkel nemcsak gyakran találkozunk a hétköznapi tárgyak használata során, de számos alkalommal kell velük dolgozni is. A fémből készült elemeket egy idő után fel kell újítani vagy egyszerűen csak a tulajdonos szeretne rajtuk alakítani. Ilyen munka lehet például egy fém kerítésnek az átfestése vagy akár egy bútor felújítása, ami részben vagy teljes egészében fém elemekből áll. A feladattól nem kell megijedni, akár saját kezűleg is el lehet végezni.

A kerítés újrafestése csupán három, alapvető lépésből áll. Semmiképpen nem maradhat ki az első és az egyik legfontosabb lépés, vagyis a tisztítás. A kerítésről nemcsak a régi festékréteget kell eltávolítani, hanem az időjárás okozta rozsdát, szennyeződéseket is. A célnak természetesen a fémhez passzoló csiszolóanyagot kell választani.

A kerítés új színe  nem csak átmeneti lesz, ha időt és fáradtságot is szán arra, hogy a felületet előkészítse. Igen, ez nem a legkönnyedebb feladat, de a dörzsölés egy kellemes, napsütéses napon még feltöltő hatású is lehet, hiszen semmi másra nem kell koncentrálni, csak az ismétlődő feladatra.

A régi festékréteg csiszolásának legolcsóbb és legegyszerűbb eszköze a dörzspapír. Több lépésből áll a dörzsölés, a dörzspapír előtt drótkefével ajánlatos nekiesni a kerítésnek és a réteg nagy részét eltüntetni a felületről.

A kerítést ezek után zsírtalanítani kell, ami megfelelő alapot tud nyújtani majd az új festékrétegnek. Végül következik az alapozó és a festék felhordása a felületre, majd pedig a száradás.

Tekintse meg termékeinket fém csiszolásához

A megfelelő eszközökkel a fém felület megmunkálása sikeres lesz

fémipari csiszolóanyagEbből a példából is látszik, hogy a fémek kezelése semmivel sem bonyolultabb feladat, mint fával dolgozni, hasonló módon. Mindkét esetben ugyanazok az alapvető lépések szerepelnek a tervben. A csiszolónak érdemes egy kicsit tájékozódni a csiszolás alapjairól és beszerezni a szükséges eszközöket. A megmunkálni kívánt felülethez kell választani a kézi vagy a gép eszközöket.

A csiszolóanyagnak a szemcsemérete különösen lényeges. A szemcsék adják a csiszolópapír felületét, ami lehet durvább vagy éppen finomabb csiszolófelület is. Nem mindegy, hogy milyen felülethez vagy a csiszolás melyik fázisában használják az egyes csiszolóanyagokat. A durvább, tehát nagyobb szemcséjű és kevesebb szemcsét tartalmazó felülettel hatékonyan lehet dolgozni, a kisebb, sűrűbb szemcséjű csiszolóanyaggal pedig inkább finomítani szokás.

A csiszolópapír és a csiszolószerszám kérdése szinte csak a csiszolón múlik. Mennyire akar pepecselni a csiszolással, mennyi időt akar rászánni és mennyi fáradtságot áldozni rá? Nagy kiterjedésű felületek, hajlatok, nehezebben csiszolható helyek esetén is van jó választás.

A fémipari csiszolóanyagok és a fa felületekhez való csiszolótermékek gazdag választéka elérhető az áruházunk kínálatában. A csiszolás fontos fázisa egy felület előkészítő munkálatainak. Emiatt nem szabad elhanyagolni az ehhez szükséges eszközök kiválasztását, mert komoly anyagi veszteséggel is járhat egy hibás döntés. Csupán utána kell járni az elérhető eszközöknek és azok tudásának.

A csiszoláshoz, felületmegmunkáláshoz a magas színvonalat képviselő termékeinkből válogasson, ha valóban biztosra szeretne menni! Ajánlatunkat azonnal elküldjük Önnek, amint felvette velünk a kapcsolatot a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén.

Tekintse meg termékeinket fém csiszolásához

Comments are closed.

=""
Telefon:+3630/990-7356
Iroda: +3623/368-087
E-mail:fktechnika@gmail.com
Elérhetõségek