Minőségi csiszolóanyagokat keres? Érdeklődjön elérhetőségeinken! +3630/990-7356 +3623/368-087

fktechnika@gmail.com

13 március 2017

Kommnetek

Off
 március 13, 2017
 Off
Kategória: Hasznos információk

Amennyiben a kézi csiszolást választjuk, tudnunk kell, hogy választhatunk alak, méret, hajtás és működési rendszer alapján is. A csiszolás csiszolóvászon vagy csiszolópapír segítségével történik.

A kézi csiszológépeket megkülönböztethetjük mozgatási mód alapján, ebben az esetben három nagy csoportra oszthatók fel a gépek: vibrációs vagy rezgő gépek, excenteres vagy forgó-rezgő gépek és szalagcsiszoló gépek.

  • A rezgőcsiszolók között találunk négyzet alakú csiszolófelületű gépet és háromszög alakút is. Utóbbi a kisebb méretű, tagolt felületek csiszolására és lyukcsiszolásra is alkalmas.
  • Az excenteres gépek között találunk olyat, ami kör alakú, ez ívelt felületeken használható, de sarokcsiszolásra is van lehetőség ilyen kézi csiszoló gépekkel. Az excenteres gépeket nagy teljesítmény és jó hatásfok jellemzi.
  • Végül a szalagcsiszoló gépek esetében gyárilag végtelenített szalag végzi a csiszolást. Egyik típusuk a keskeny szalagú csiszológép, melyet szűk helyeken történő csiszolásra fejlesztettek ki, a széles szalagút pedig az alkatrészek felületének megmunkálására alkalmazzák.

Csiszolástechnikával kapcsolatos további kérdéseivel bátran vegye fel a kapcsolatot szakképzett munkatársainkkal!

Share Button

Comments are closed.

=""
Telefon:+3630/990-7356
Iroda: +3623/368-087
E-mail:fktechnika@gmail.com
Elérhetõségek